Us presentem la nova web “Infància, Família i Adopció”, una web d’informació i orientació per a pares i fills adoptius, realitzada per l’associació ADDIF –Adopció i Acolliment-.


A la web podreu trobar els principals documents que hem elaborat des d’ADDIF al llarg dels anys, així com àudios o vídeos d’algunes xerrades i taules rodones, i d’altres documents, elaborats per altres entitats,  que considerem d’especial interès.


Volem que tots els dubtes que us puguin sorgir, sobre els diferents aspectes relacionats amb la paternitat i filiació adoptives, puguin trobar una resposta en aquest espai virtual que us deixem. Tant de bo ho aconseguim!


Els documents i materials que hem anat creant, i que ara us podeu descarregar gratuïtament  en aquesta nova web, han estat supervisats per professionals especialitzats en l’adopció i per pares i fills adoptius, a tots ells el nostre reconeixement.  El seu suport, des de la nostra fundació, l’any 1992 com ADDIA –Associació en Defensa del Dret de la Infància a l’Adopció-, fins a la nostra dissolució, decidida a la darrera Assemblea del 2021, ha estat fonamental en la nostra tasca d’orientació i acompanyament a les famílies. I aquesta nova web n’és testimoni.


Us animem a visitar-la i a compartir-la amb pares i fills adoptius, professionals, administracions i entitats.

“Infància, Família i Adopció”

 

Un orgull haver pogut recórrer amb tots vosaltres aquest camí.

Amb els nostres millors desitjos,

ADDIF-Adopció i Acolliment- (Associació en Defensa del Dret de la Infància a la Família).

Barcelona, Abril, 2021

instruccions publicades per l'ICAA, amb relació a la prevenció del coronavirus, i que afecten als processos d'Adopció i Acolliment Familiar

març 2020

© ADDIF 2019

C. Pere Vergés 1 · 08020 Barcelona

PUBLICACIONS

Contacte

Segueix-nos!

@ADDIF_adopcio shapeimage_3_link_0

L’Adopció a l’escola

Guia breu per a educadors

Enllaços Enllacos.html
Documents Documents.html Documents.html shapeimage_10_link_0


Un conte que explica als infants el que és l'adopció. Sense silencis ni tabús. 

El Centre de Recursos D’ADDIF passa a formar part de la Biblioteca de Sant Quirze del Vallès, especialitzada en adopció i acolliment.

setembre de 2018

memòria d’activitats 2020-21

Parlant de l’adopció, sense embuts

Guia-Quadern interactiu per a llegir conjuntament adults i infants (a partir de 10 anys)

Benvolgudes famílies,


Lamentem comunicar-vos que a la darrera Assemblea d'Addif, celebrada el passat 25 de març de 2021, s'ha decidit iniciar el procés legal de dissolució de la nostra associació. Ha estat una decisió difícil a la qual ens han portat diverses circumstàncies, entre elles:


- La manca de persones disposades a fer possible la renovació de la Junta de l'associació, formada per les mateixes persones des de feia ja molts anys.


- La baixada progressiva en el nombre de socis.


- La manca d'un suport suficient per part de l'Administració per tal de donar continuïtat i afavorir les diverses tasques que fèiem des d'Addif.


Aquest any la nostra associació hauria fet 29 anys de treball al costat de les famílies. L'any 1992 ens inscrivíem al registre com ADDIA (Associació en Defensa del Dret de la Infància a l'Adopció), vam ser la primera Associació d'adopció nacional i internacional de l'Estat Espanyol. L'any 2000 vam canviar de nom, passant-nos a dir ADDIF (Associació en Defensa del Dret de la Infància a la Família –Adopció i Acolliment-). Al llarg de tots aquests anys hem fet centenars d'activitats, xerrades, tallers –per pares i fills-, cinefòrums, tertúlies mensuals, jornades, trobades familiars..., i hem publicat documents d'orientació i informació, per a pares i educadors, narracions infantils, etc. També vam editar la revista Infancia y Adopción (1997-1999), primera revista d'àmbit estatal especialitzada en l'adopció.


Volem agrair a totes les persones que heu participat en les nostres activitats, o que heu fet ús dels nostres serveis, el vostre interès i la vostra acollida a les nostres propostes. El nostre agraïment, també, a tots els professionals que han col·laborat amb nosaltres al llarg de tots aquests anys, que ens han orientat i que han fet possible el nostre treball. Ha estat tot un plaer cadascun dels projectes que hem aconseguit portar endavant i, sobretot, sentir que la nostra tasca, les nostres converses i intercanvis, a les tertúlies, a les conferències, a les taules rodones, suposaven un enriquiment per a les famílies assistents, pares i fills.


I moltes gràcies a tots els socis d'ADDIF que han fet, amb el seu suport, tot això possible tots aquests anys.


Per tal de deixar constància de part de les activitats i publicacions d'ADDIF, i perquè les famílies tinguin un punt d'informació bàsic sobre els diversos aspectes a tenir en compte en l'adopció, hem creat una web nova que substituirà la web actual. Durant els dies vinents publicarem l'enllaç perquè la pugueu visitar i consultar sempre que ho necessiteu. Esperem que el seu contingut, adreçat a pares i fills adoptius, us sigui útil.


Desitjant-vos tot el millor per vosaltres i les vostres famílies, rebeu una cordial salutació.


La Junta d'ADDIF.


Barcelona, abril de 2021

DISSOLUCIÓ D’ADDIF