PARLAR DE L’ADOPCIÓ

Parlar de l’adopció amb els nostres fills, parlar de la seva història de vida, és imprescindible per a poder afavorir en ells un bon desenvolupament emocional i psicològic, una construcció sana de la seva identitat.

De vegades ens sentim insegurs com a pares i no sabem ben bé com plantejar algunes qüestions, quines paraules fer servir… És important que cap tema sigui tabú a casa, que els fills sentin que tenen permís per parlar, per preguntar, sobre qualsevol aspecte del seu passat que els preocupi o que els generi dubtes. Naturalment, ens anirem adaptant a les diverses edats dels nens i respectarem els seus moments (també aquells en que  no tenen cap ganes de parlar del tema).

A les pestanyes sobre Recursos d’aquesta web trobareu materials i orientacions que us ajudin a parlar de l’adopció a casa des de que són ben petits i quan són més grans.

  • “Parlant de l’Adopció… sense embuts!”, una Guia-Quadern interactiu per a llegir conjuntament adults i infants (a partir de 10 anys)

Pensant en la importància que té, pels infants adoptats, el fet de poder parlar obertament, a casa, a l’escola…, de la seva història de vida, de la seva adopció, des d’Addif vam elaborar la Guia i Quadern Interactiu “Parlant de l’Adopció… sense embuts!”. És un material pensat per llegir conjuntament pares/fills, o professionals/infant adoptat, afavorint i facilitant la comunicació sobre tots aquells aspectes relacionats amb l’adopció –diversitat familiar, racial, abandonament, cerca d’orígens, etc.-. Està adreçada a infants majors de 10 anys, per a llegir conjuntament amb algun adult.

A cada Bloc d’aquesta Guia, amb temàtiques independents cadascú, trobareu una breu introducció al tema i una proposta d’activitats interactives per l’infant, en relació a la temàtica concreta del  bloc escollit.

Més informació i enllaç al document: Parlant de l’adopció. Versió en castellà i en català