IGUALS I DIFERENTS

Ser fill adoptiu comporta, molt sovint, sentir-se diferent a la majoria de persones que ens envolten, tant al nostre entorn com a la nostra pròpia família.

Acceptar la pròpia diferència, com un fet natural i enriquidor, i sentir-se valorat i acollit pels altres, és fonamental per a l’autoestima i seguretat personal de l’infant. A la nostra societat, sovint uniformadora i amb molts prejudicis encara de caire classista i racista, el fet de ser diferent als altres (per la teva filiació, o pels teus trets físics, país d’origen, etc.) no deixa de ser un repte i, per tant,  un aspecte a atendre dins la família adoptiva i, encara més, dins la família adoptiva interracial.

A les pestanyes sobre Recursos d’aquesta web trobareu diversos materials per a donar eines als vostres fills. Es molt important que visquin les seves diferències de manera positiva, i que  sàpiguen respondre de la millor manera possible davant les actituds negatives que puguin rebre al seu entorn. Els joves i adults adoptats racialitzats també trobareu documents i àudios de taules rodones i xerrades a les que s’ha parlat d’aquest tema.

Pensant en la importància que té que els infants adoptats creixin normalitzant, acceptant i sentint-se bé amb les seves diferències, vam elaborar des d’ADDIF la Guia Iguals i Diferents. Una guia per a parlar amb els infants -de 7 a 12 anys- de Diversitat i Drets. En versió Video i en versió PDF. En castellà i en català.

Podeu trobar més informació i accés a la Guia Iguals i Diferents